Kategorier
El & Värme

Rätt värmepumpar i Göteborg får dig på grön kvist igen

Värmepumpar i Göteborg bör pumpa runt värmen från berget. Att fortsätta elda upp olja är otidsenligt både ur miljösynpunkt och ur en ekonomisk synvinkel.

Du som fortfarande värmer upp din kåk med olja: Sluta med det. Det är miljösvineri på högsta nivå, och dessutom otroligt plågsamt för din plånbok. Som du säkert redan märkt. Faktiskt är det helt obegripligt att det fortfarande står gamla oljepannor i källaren på många svenska villor. När det finns ett så mycket bättre alternativ som bergvärme.

Att installera en bergvärmepump i Göteborg är dessutom inte en så stor affär som det kanske verkar. Visst ska det borras djupt ned i berget, men när det väl är gjort är det inte mycket mer du behöver bekymra dig om. Till skillnad från en gammal risig oljepanna, där bekymren är betydligt fler än fördelarna.

Värmepumpar för bergvärme i Göteborg kan rädda både ekonomin och miljön

Många menar att det är hög tid att installera värmepumpar som värmer upp svenska hus på ett så miljövänligt och plånboksvänligt sätt som möjligt. Framför oss ligger oroliga tider gällande både miljön och inflationen. Det finns alltså knappt något utrymme kvar för att envist hålla fast vid ditt gamla fossila värmesystem.

Tekniken bakom bergvärmepumparna är dessutom vid det här laget väl beprövad och inkörd. Visst fanns vissa barnsjukdomar i de här värmepumparnas barndom, men den tiden är sedan länge förbi. Nu är det modern teknik i allra bästa format som kommer på plats när du installerar bergvärme i huset.