Kategorier
Bygg

Håll släkten på lagom avstånd

Rent allmänt är släkt det bästa och det värsta vi har. Vi umgås och vi har band. När vi umgås är det bra mycket enklare att ha varsitt utrymme, för alla parter. Ett attefallshus är idealiskt.

Värdet av familj och släkt ska inte underskattas. I allmänhet är de personerna din närmaste krets och dina trognaste fans. Banden består livet ut oavsett om man väljer att ses eller väljer att avstå umgänget. Där finns hjälpen och peppen.

Ibland blir vänner lika viktiga. Med åren växer man tillsammans och det kan kännas som att man har extra syskon eller föräldrar eller barn. Och umgänge är det som håller ihop er. Så självklart vill man ses och umgås. Ofta eller mer sällan efter vad omständigheterna tillåter.

En smidig lösning för alla

Ett attefallshus är perfekt när man vill träffas men inte umgås dygnet om. Visst är det roligt med grillkvällar och julaftnar men när det blir kväll sover man bäst i bara familjens sällskap. I ett attefallshus får ni det bästa av två världar.

När du vill ha ett attefallshus börjar du med att höra med byggnadsnämnden i din kommun. Du behöver inte bygglov – det är lite av själva vitsen – men du behöver startbesked innan bygget påbörjas.

Det finns regler för hur ett attefallshus ska vara beskaffat förstås. Köper du ett nyckelfärdigt hus kan du vara säker på att allt blir som det ska vara. Bygger du själv måste du kontrollera allt själv. Ditt attefallshus kommer alltid att vara till både glädje och nytta.