Kategorier
Retorik

Acceptera inte härskarteknik

Om du har någon i din närhet som ofta tar kommandot genom att använda härskarteknik är det dags att agera. Genom att delta i en kurs kan du skaffa dig de verktyg som behövs.

De flesta har säkerligen stött på personer som på ett enkelt sätt tar kontrollen över varje situation. Personer som får dig att känna dig liten och obetydlig. Personer som kan underminera dina väl genomtänkta argument på bara några sekunder. Det dessa personer ägnar sig åt kallas härskarteknik.

Du känner igen tekniken genom att ”härskaren” alltid kommer med nedslående svar, oavsett vad du säger. Det kan vara något i stil med ”jag har gjort det här i tjugo år, du ska inte tro att du kan mer än jag”. Det sista behöver inte alltid uttryckas direkt, men det ligger dolt i budskapet.

Delta i en kurs om härskarteknik

Om du oftast slipper att ha att göra med sådana personer, eller om det handlar om mindre betydelsefulla saker, kan du kanske stå ut med det du utsätts för. Men om du har en släkting, chef eller kollega som ofta använder sig av härskarteknik, är det värre. Det kan förstöra mycket för dig, särskilt om det är en person som du är tvungen att lyda.

Du bör helt enkelt inte behöva tolerera det. Du kan lära dig vilka verktyg du kan använda för att ta tillbaka kontrollen och inte låta dig tystas när du vet att du har rätt. Det du behöver göra är att delta i en kurs. Det finns faktiskt sådana kurser som hjälper dig hantera härskarteknik.