Funderar du på att genomföra en golvslipning i Stockholm? Redan där har du tagit steget mot ett bra beslut. Om en golvslipning går att genomföra så är det i nio fall av tio en bättre lösning än att investera i ett nytt golv. Att slipa golven ger dig golv som är som nya – men till en bråkdel av kostnaden. Dessutom är det ett aktivt val mot en bättre miljö. Dina klimatavtryck blir betydligt mindre genom att välja en golvslipning än om du skulle välja att köpa nya golv – och i synnerhet om det egentligen inte handlar om mer än att du vill skapa ett annat uttryck i hemmet.
Vi tänkte här gå igenom några punkter i form av tips och råd rörande golvslipning i synnerhet och för hur en sådan ser ut i Stockholm i allmänhet. Förhoppningsvis så kan vi genom detta ge lite bättre kunskaper om hur man ska tänka och vilka misstag man ska undvika. Enklast blir det om vi radar upp dessa tips och råd i form av punkter och då enligt följande:
- Professionell golvslipning i Stockholm är att föredra. Man kan förvisso slipa golven på egen hand. Men, det finns tydliga risker med att misslyckas. Det man bör veta är att en slipmaskin är tung och att den beter sig ryckigt när man kör den. Det innebär att man kan slipa för mycket och ojämnt innan man får grepp på det hela. Sker detta så kan det också innebära att man inte har någon slipmån kvar och att det också leder till att man måste investera i ett nytt golv. En golvslipning är ett delikat projekt som kräver erfarenhet.
- Hitta rätt företag. Det finns en tydlig skillnad i kvalitet mellan olika företag. Rådet är att du tar dig tid att undersöka de företag du tar in offerter från. Nöj dig inte med ett pris – kontrollera referenser och omdömen. Du kan även kolla med Skatteverket om det finns några anmärkningar där och komplettera med samma kontroll hos både ARN och Kronofogden. Det borgar för ett säkert jobb.
- Förändra golvet med ny ytbehandling. Golvet kan förändras genom att du byter till en ny ytbehandling efter din golvslipning. Ta gärna hjälp med råd kring detta. Vill du ha mer värme så är olja ett alternativ, vill du ha mer glans – och skydd – så är lack lösningen. En mellanväg är att välja hårdvaxolja och det finns även en möjlighet att pigmentera och därigenom byta färg på golvet. Ytbehandlingen inkluderas i jobbet och se till att du gör ett val både för ögat och rent funktionellt. Vissa golv – som i hall och kök – behöver lite extra skydd som en följd av det hårdare slitaget.
- Betala efteråt. Priset för en golvslipning beror på vilket golv det handlar om, vilken ytbehandling du väljer samt hur stor yta som ska slipas. Räkna med att det som minst kostar 250 kr/meter2. Viktigt är att du betalar då jobbet är gjort och aldrig i förskott. Tänk även på att vara tydligt med att du vill använda ditt Rot-avdrag och få den skatterabatt motsvarande 30% av den totala arbetskostnaden.
Läs mer om golvslipning på denna hemsida: https://www.golvsliparnastockholm.nu/